Hva er feil med juletaco?

Det er så mange juleavslutninger, og så mye julegrøt, og så mye pepperkaker og klementiner og kakemenner og riskrem og saus og mandler og marsipan, at jeg blir mett og uggen bare jeg tenker på det. Og så har jeg brukt meg litt i årenes løp, det hender jeg blir litt høy og mørk, og spurt bare halvt i spøk hvorfor vi på død og liv må klemme i oss en haug med marsipanpølser fordi det er jul, og hva er egentlig greia med småkaker, det er jo ikke GODT? Og er vi nødt å gå på ALLE juleavslutningene, vi ser jo hverandre igjen om mindre enn to uker? Og så har jeg gradvis innført alternative menyer; skal vi spise ris, skal vi  i hvert fall spise sushi i stedet for grøt! Og hva med juletaco? Vi er jo på tacokjøret uansett? Koselig med gløgg, men skal vi ikke ta et glass rødvin i januar heller? (Som om det skjer).

For en uke siden stod jeg i nærbutikken i øst. Nedover rullebåndet forsvant middag, middag, brød og tre marsipanpølser med strø.
– Du har dårlig impulskontroll! kommenterte kjæresten to skritt bak.
– Nisj!

Men det var muligens Selveste Vannskillet som forsvant forbi kassaapparatet den dagen. For noen dager senere stod jeg i nærbutikken i vest. Nedover rullebåndet forsvant en pakke berlinerkranser.
– Julekaker til ungene, sa jeg til meg selv. Det var i og for seg sant, jeg tok den sorten med mest perlesukker på toppen for å score noen billige poeng, jeg har aldri smakt berlinerkranser. Ikke før nå, jeg rakk å spise opp hele boksen før de kom hjem. Jeg måtte kjøpe flere, så ungene også skulle få. Og mens jeg likevel var i butikken kjøpte jeg riskrem og rød saus. Riskremen var bedre enn den vi pleier å lage sjøl. Jeg fikk veldig lyst på mer. Og da en frilanskollega foreslo et møte over en gløgg en av de nærmeste dagene, kjente jeg at jeg ble litt lei meg for at jeg ikke kunne, fordi jeg fikk så innmari lyst på gløgg. Og pinnekjøtt. Og kålrabistappe, og klementiner, og julegrøt og marsipanstenger og nøtter og snask.

Jeg aner ikke hva som har skjedd. Men vi snakkes om ti kilo.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s