Et blikk i krystallkula

krystallkulaLa oss si at du surrer deg inn til en spåkone. Ikke bry deg så mye om hvorfor du havnet der, for hvis du skal fortelle om det er du uansett nødt til å dikte opp en eller annen syk historie som får det til å høres så ironisk ut at det er sosialt akseptabelt. Men nå er du der, og du kikker inn i krystallkula.

–  Jeg ser en mann i livet ditt, sier spåkona. No shit, Sherlock, tenker du, der du sitter med giftering og tre barn som lager halloi rett utenfor. Jomfrufødsler er så år null.

Rare dame, du må skvise litt hardere, sier du. Spol ti år fram!

– Det ER ti år fram, svarer spåkona. Og mannen er en du traff på internett. Dere er ikke gift, men dere er enige om at når dere gifter dere skal bordet pyntes med 8/16-pukk. Veldig spesielt, men dere får styre på. Dere har seks barn til sammen. Du bor sammen med barna dine annenhver uke. Artige unger! Det ser ut som den ene har vært på Nordpolen.

Du ber om et glass vann.

–  Skalviseee, sier spåkona og vrir litt på kula. På morsdagen akkurat dette året er ungene dine sammen med pappaen sin, og de baker morsdagskake til en annen dame. Det synes du er helt topp, fordi du synes de har en kul stemor.

–  Stemor, stefar, hva er det du prater om?

– Janei, det er en stund siden det. Jeg ser forresten 17. mai. Du er sammen med han med pukken, og hans tre barn, og de nye svigerforeldrene dine. Dere er hjemme hos ekskona til mannen din og drikker kaffe.

Du ber om et glass med noe sterkere.

– For all del, bare drikk. Whisky er inkludert i prisen. 17. mai ser veldig koselig ut. Du vifter litt med armene og sier «jeg ehlskeeer at sånt som dette går an». Du må roe ned den viftingen, du ser litt tåpelig ut. Eller, glem det. Jeg ser jo her at det ikke er et råd du kommer til å høre på.

Jeg vil se eksamenspapirene dine.

– Hvis du hadde brydd deg om eksamenspapirer hadde du ikke sittet her. Ro deg ned, dame. Du har det knallbra! Se her, du skriver til og med bok. Var det noe mer du lurte på? Skal vi se 20 år fram?

– Nei takk, jeg trohr det er bra schånn.

– Tusen kroner, takk.

Hvis spåkona sier dette, da vet du at det er så sprøtt at ingen kan make this shit up. Husk å spørre om lottotallene før du går.

Blogglistenhits

4 tanker om “Et blikk i krystallkula”

  1. Klart; Samuel Becket og de som har laga absurd teater: dere overgår ikke virkeligheten… 😎
    Du skriver drivende godt! 🌹

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s