Sommeravslutningsinflasjon

posekakistan
Faksimile: NRK Buskerud/ facebook

Overskrift denne uka: Posekakene tar over kakebordet. Foto: En rad sjokoladekakeaktigheter, med opphav fra en pose nær deg, overdrysset med varierende grad av melis, ved siden av en og annen deluxe-utgave med glasur. Problemstilling: Folk baker ikke ordentlige kaker mer. En far forteller at han sannsynligvis har smakt flere posekaker i det siste, og innrømmer at han til og med har bakt en sjøl. En baker synes det avfotograferte kakebordet er stusselige greier, og mener det ikke tar lengre tid å bake egne kaker. Ferdigkakeprodusentene ler hele veien til banken, fordi alle de kakekrevende sommeravslutningene gjør at posekakesalget dobles i mai og juni. Alt i alt et fint lite bevis på at det snart er sommerferie også i redaksjonene; agurksesongen er i gang.

Den virkelige saken her er jo alle sommeravslutningene.

Elevene har sommeravslutning i klassene. I tillegg har klassene ofte en sommeravslutning med foreldrene. Turnen og fotballen og friidretten og svømminga og musikken har sommeravslutning. Det blir litt hektisk med alle avslutningene, så sommeravslutningskomiteen foreslår noe med engangsgrill og kan noen være så snill å bake en kake? Ungene har ikke rukket å øve på en sommeravslutningssang, men det er jo koselig å møtes likevel?

Så sitter vi på rekke og rad et eller annet sted hvor det kan engangsgrilles mens vi har det koselig likevel, sammen med de fire vi kjenner litt fra før. Det er tross alt ikke en optimal arena for å stifte nye bekjentskaper når man ser litt på klokka og helst skulle vært et annet sted, i stedet for å spise litt svarte grillpølser til middag i dag igjen.

Det er sånne avslutninger hvor ingen legger særlig merke til om du kommer, og hvis de legger merke til det, tar de det i hvert fall ikke særlig tungt. Til tross for det er det også sånne avslutninger hvor du føler du BØR være med, på grunn av en eller annen ikke nedskrevet og ullent formulert regel om hva man må gjøre for å være en god forelder.

Må absolutt alt sommeravsluttes? Sommeravslutning på skolen er koselig, men det jo ikke alle på svømminga og turnen og fingerheklinga man kommer på å savne før de plutselig er der igjen? Og da er det jo snart jul uansett, og da skal vi ha juleavslutningsbonanza for å markere at det er to uker til vi ses igjen. Kan noen lage grøt?

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s