Deltidssamboer

-Driver du fortsatt med den pendlinga? Hvordan i alle dager orker du?

Det er det absolutt vanligste spørsmålet jeg får. Jeg bor annenhver uke i øst og vest. I vest sammen med barna mine, i øst sammen med kjæresten min.

Jeg blir like forundret hver gang temaet dukker opp. Ikke fordi spørsmålet i seg selv er så rart, men det er jo sånn hverdagen min er. Jeg står ikke opp hver eneste dag og synes at det er en rar dag.

For oss er det en praktisk løsning på en upraktisk situasjon. Vi har tre barn hver, som hører til på hver sin kant av landet. Vi vil ikke flytte på dem. Jeg har en fleksibel jobb. Det er lett for meg å pendle. Jeg pendler. Det funker for oss.

Det blir en vane, det også. Begge steder er hjem. Litt ulik rytme, litt ulike rutiner, men jeg hører til like mye både i compact-living-leiligheten og i det røde rekkehuset med en hage naturen holder på å ta tilbake.

Ungene våre har jo også to hjem. To sett tannkoster, to ulike garderobeskap, to forskjellige skoleveier.

Og det er det første jeg tenker, hver gang noen spør meg om pendling: Ungene pendler jo. Veldig mange norske barn pendler. Mellom hus og familier. Hvordan funker det?

Hva om vi spør dem; «hvordan i alle dager orker dere?», og får et svar vi ikke vil ha?

Da er det lettere å snakke om været.

Blogglistenhits

3 tanker om “Deltidssamboer”

  1. Det er mye enklere å snakke om været.

    Jeg har startet å lese en hjerteskjærende bok og fikk spørsmål om hvorfor. Jeg svarte at alle har godt av å lese noe som river litt i sjela og setter i gang noen nye tanker. Det er mange løsninger om man tør prøve nye ting.

    Likt av 1 person

  2. Å sette ungenes behov først ved at de får bo der det passer dem, tyder på voksne personer med kloke hoder og varme hjerter !!! Så får no folk ellers mene ka de vil om løsningene 😉 Marita S.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s