Hvilke julegaver har du aldri glemt?

En liten øvelse før vi alle stuper inn i julegavehandelen: Lag en liste over gaver du har fått, som du aldri glemmer.

Her er fem av mine:

En lapp med turforslag, etter riv-av-prinsippet. Jeg hadde vært helt i grenseland-syk. Med den lappen på veggen klarte jeg å løfte blikket. Jeg så på den og gikk noen meter ekstra hver dag, for å komme litt nærmere fjelltur, litt fortere.

Et brett sushi hengende på døra, fra en venninne som visste at jeg var nyskilt, smådeprimert, sliten og ikke særlig flink til å lage middag til bare meg selv.

En strikket julekule. En overraskende, nydelig, hjemmelaget hilsen i postkassa. Den har hatt hedersplassen på juletreet hvert år siden.

En blomstrete kopp. En stor kløne (altså jeg selv) hadde knust favorittkoppen min. Den var fra en god venninne, og jeg var ordentlig lei meg. Jeg fikk en ny kopp, helt lik, pluss en søsterkopp i reserve. Jeg dobbeltsmiler fortsatt av de koppene.

Et stiftet hefte om Stor-Hans, eneboeren i Femundsmarka. Det er den særeste gaven jeg noen gang har fått. Men den kom også med et løfte om fottur til (det jeg lærte at heter) «Stor-Hans rike», hvor jeg alltid hadde hatt lyst å dra.

Felles for alle gavene er 1) at jeg aldri i livet hadde kommet på å sette dem på noen ønskeliste, og 2) de kostet ikke en fot og en arm.

Bortsett fra det, kommer denne lille førjulsøvelsen uten noen spesiell moral.

Blogglistenhits

3 tanker om “Hvilke julegaver har du aldri glemt?”

  1. Eit par ski. Eg var rundt 10 år og det og låg ein laaang pakke under juletreet med navnet mitt på. Spent (korleis kan ein være spent på ein slik pakke, der er jo opplagt kva det er?) åpna eg den og til syne kom eit par vakre, mørkebrune treski av typen Trysilknut med sånn enkel tåbinding. Eg synes framleis det er dei vakraste skia eg har sett……

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s