Søknad om utsatt oppstart av 2017

Kjære 2017,

Det er ikke det at jeg ikke er ferdig med 2016. Jeg er bare ikke helt klar for 2017 ennå.

Jeg ser at de faste ritualene som skal hjelpe oss over til den andre siden – pinnekjøtt, nyttårskavalkader i nettavisene, oppsummeringer, og lister med forsetter på Facebook – begynner å dabbe av, samtidig som ventelistene på treningssenteret vokser.

Jeg skal sette meg på venteliste snart jeg også, men jeg må faktisk vente litt først.

I går tømte jeg kaldt vann i den nykvernede kaffen. Det skulle vært varmt, men det viser seg at det ikke er så lett å koke opp vann med vannkoker uten at kontakten står i. Dagen før fikk jeg en veldig merkelig hentemelding fra posten; jeg hadde bestilt noen varer levert til helt feil postkontor. Jeg er, sant å si, enda mer svimete enn vanlig. Kort lunte har jeg også. Her om dagen ble jeg så sint, ikke for en stor ting men for tusen idiotiske småting, så jeg slo hånda hardt i veggen. Nå har jeg et digert blåmerke.

Akkurat disse eksemplene er jo veldig håndterbare, det er ikke det.

Men jeg tror litt av utfordringen er at de kommer så tett, disse årene, og helt uten mellomrom, og av og til er det nødvendig med litt mellomrom mellom alt som skjer, bare for å rekke å ta det inn.

Og det skjedde faktisk så mye i 2016, og for så vidt også i 2015, 2014, 2013 og 2012 (lengre husker jeg ikke), at jeg er nødt til å si stopp.

Derfor søker jeg om utsatt oppstart av 2017. Jeg har jo i praksis utsatt oppstarten allerede, men hvis vi kan strekke det til en uke pluss helg, så er jeg noenlunde klar på mandag.

Jeg ser for meg at 2017 avsluttes til vanlig tid, men ønsker samme ordning for 2018 og alle påfølgende år. Altså at årene framover er 358 dager lange, og at den ekstra uka legges inn som en slags buffer mellom hvert år. Et mellomrom, rett og slett, som kan få lov til å ligge der, fullt av ingenting, mens vi bare får summet oss litt. Få tenkt ferdig.

Kan vi bare si det sånn? En fot i bakken, pust med magen, you know? Så snakkes vi på mandag?

Foto: Wikimedia Commons, Alex Sims, BY-SA 2.5

Blogglistenhits

2 tanker om “Søknad om utsatt oppstart av 2017”

  1. Der er det! Teksten som jeg trengte. Trodde dette gjaldt bare meg. Synes i grunn alltid at det nye året kommer for fort. Vent nå litt, vil jeg rope, jeg er ikke helt klar for 2017. Vet ikke om jeg er helt klar på mandag, men skal gjøre mitt beste.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s