Hverdagskjærlighet

Pust med magen, alle sammen, vi har et par litt slitsomme uker i vente.

50 uker i året teller dette som kjærlighetserklæringer: En ferdig termos med kaffe fra den som stod opp først. Fyr i peisen på kalde dager. En fjollete post-it-lapp på puta. Å pare alle sokkene etter skippertaksklesvasken. Å lage middag mens den andre får ligge under et pledd på sofaen og dubbe litt. Småting, klisjeer og tant og fjas; sånt som gjør at man blir litt lun i brystet der hvor hjertet sitter.

Problemet er at det ikke er salgbart.

De neste par ukene brukes det en hel del reklamekroner på å overbevise oss om at kjærlighetserklæringer er halvbra sjokolade i glinsende rød hjerteinnpakning, ellers fine blomster pyntet med skrikende røde hjerter, hjertesokker (det perfekte par!), hjerte-te, hjerte-kaffe, og kosebamser som verken kan spises eller drikkes, men som har en hjerteplakat som det står «I love you» på, og som derfor er bortimot umulig å forholde seg til i en Marie Kondo-verden.

Det er ikke billig med reklame. Det er mange som skal tjene inn igjen dette her. Og det er ikke så lett for dem, når vi heller vil at noen bare skal klø oss litt på ryggen enn å dynge oss ned i ting vi aldri har ønsket oss. Kanskje ønsker de seg veldig en sånn hjertebamse sjøl. Det er ikke godt å si.

Så bare pust med magen et par uker, det går snart over. Resten av året slipper vi unna med helt vanlig hverdagskjærlighet.

 

Mer romantikk:

 

Blogglistenhits

Foto: Wikimedia Commons, John Hritz from Ann Arbor, MI, USA – Flickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=348696

3 tanker om “Hverdagskjærlighet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s