«Det er altfor lett å skille seg i dag»

Hørt det før? Denne uka var det komiker Ørjan Burøe som uttalte seg, i et Tv2.no-klipp fra serien «Bloggerne»: «Det er for lett i dette egoistiske i-landet å bare du liker ikke samme sushi som meg, da gidder jeg ikke være sammen med deg lenger. Jeg tenker at man må kjempe mye hardere.» I et kommentarfelt jeg rotet meg inn i, var det enighet: «Jeg er så enig i det Ørjan sier, at det er altfor enkelt å skille seg i dag.»

Og jeg bare, hæ? Er det enkelt? Hva vet dere som jeg ikke vet? Opplys meg!

PERSPEKTIV
For jeg er skilt, og selv om det i rett perspektiv, for eksempel fra månen, har gått helt greit, kan jeg ikke si at det var lett. Det var ikke sånn at jeg våknet en torsdag, lurte litt på hva jeg skulle finne på den dagen, og kom på at jeg kunne ta og skille meg litegrann. Aiaiai, hvorfor ikke røske litt opp i tilværelsen? Snu familien på hodet, se hva som skjer da? Moro! Kjøpe fine kofferter til ungene, de synes jo det er morsomt å reise, nå kan de jo flytte på seg hver uke? Selge huset, artig! Flytte til liten leilighet, se hvor trangt det går an å bo? Kjempelett!

MUNNHELL
Men det er altså altfor lett å skille seg i dag, ifølge ganske mange. Det er nærmest en etablert sannhet som hvem som helst kan lire av seg, akkurat som vi snakker om været.

Her er det jeg hører:

Noen mener at vi som er skilt, ikke har prøvd hardt nok.
Vi har ikke forstått at parforhold kan være krevende.
Vi har ikke tenkt på ungene.
Vi har bare tenkt på oss sjøl.
Vi har valgt enkleste utvei.

HVEM ER EKSPERTENE?
Det er bare det at disse ekspertene, som jeg åpenbart glemte å rådføre meg før jeg tok dette enkle skrittet, fortsatt er gift. Det forklarer kanskje skråsikkerheten, det er tross alt mye lettere å være skråsikker på ting hvis man ikke vet hva man snakker om.

Så i stedet for å hisse meg sånn opp, som jeg alltid gjør når jeg møter sånne ting, har jeg bestemt meg for å prøve å være løsningsorientert. (Litt som å være skilte foreldre som samarbeider om barna, egentlig.) Derfor har jeg laget en praktisk liten sjekkliste til alle som får lyst å si «det er altfor lett å skille seg i dag».

Før du åpner munnen, spør deg selv:

1)      Kjenner du noen som har skilt seg, som synes det var lett?
2)      Kjenner du noen som kjenner noen som har skilt seg, og som synes det var altfor lett?
3)      Kjenner du noen som er skilt, som går rundt og sier slike ting?

 Hvis du ikke kan svare klart ja på minst to av spørsmålene – hold kjeft.

 

Foto: By Jennifer Pahlka from Oakland, CA, sfo – LOL Just divorced. And no, that’s not my car., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10973297

Blogglistenhits

10 tanker om “«Det er altfor lett å skille seg i dag»”

 1. Nei, sku’n skille seg litt’a? 😂

  Ikke altfor lett. Ikke lett. Ikke litt lett engang. Men det kan ende godt. Og det tror jeg mange kan være misunnelige på. Å se at det endte godt og selv konstatere at man ikke tør ta samme jævlige pest eller kolera valget.

  Likt av 1 person

 2. Det er altfor lett å bli komiker og kjendisblogger i dag. Det er for lett i dette egoistiske i-landet å bare nå skal jeg la skjegget gro og lire av meg halvmorsomme og flåsete utsagn og så vips så blir man kjendis. Jeg tenker at man burde lagt lista mye høyere.

  Likt av 2 personer

  1. Hahaha, I love you! Nå var det litt tilfeldig at det var akkurat denne ansiktsbehårede karen som fikk åpne ballet – jeg kunne ventet en uke, så ville det vært noen andre som hadde sagt mer eller mindre det samme. Muligens bortsett fra det han sa om at skilsmisser fører til sengevæting og koffertunger. Vi vet at nest etter foreldre som har det bra og fortsatt bor sammen, er foreldre som er skilt og som samarbeider godt, et bedre alternativ enn foreldre som «holder ut for ungenes skyld». Men det er et annet innlegg… 🙂

   Liker

 3. «Man må senke forventningene» (til parforholdet, red.anm.), var det en kjent blogger som skrev forleden. Jeg husker ikke helt hvem hun var, men det kan i grunn være det samme. Som om hun tror vi går rundt og forventer 100% lykke hele tiden. Jeg kan ikke si annet enn at det er i grunn det jeg har gjort hele livet. Senket forventningene. Svelget skuffelsene. Glattet over. Bitt tennene sammen. Overbevist meg selv om at dette er bra nok. Kanalisert forventingene jeg hadde til ekteskapet over til realisering av drømmehuset. Det går fint det- helt til drømmehuset står ferdig……….

  Likt av 2 personer

 4. Og så er det vi som er så rare at vi bare håper det skal gå bra med ungene når det først har gått galt. Føler ofte at vi blir oversett, fordi alle tror at det handler selvrealisering med verdensomseiling og nystartet firma. Det er ikke lett å leve opp til skilsmisseimaget heller i disse dager. Sliter med dette… .

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s