Følgefeil

Lite er mer irriterende enn feil og mangler ved boligen, som etter mange år på utbedringslista fortsatt ikke er ordnet. Jeg var derfor spesielt oppmerksom på punktene i denne lista da jeg skiftet bolig for et par år siden. Typisk nok så alt ok ut under visning, problemene viste seg først etter en stund. Eierskifteforsikringen dekker det heller ikke, så jeg deler denne lista til skrekk og advarsel. Hvis den er til hjelp for bare én av dere som leser, er det verdt det!

1)      Matte vinduer. Under visning var vinduene helt gjennomsiktige. Etter hvert, og uten at jeg har gjort noe som helst, har de fått et slags grått belegg. Det er spesielt synlig i sterkt solskinn. Det kan virke som det smitter, jeg har et liknende belegg på bilen. Samtidig er naboens bil helt fin!
2)      Manglende gulv på vaskerommet. Dette så jeg spesielt nøye etter før jeg bestemte meg for å legge inn bud, siden jeg hadde problemer med gulvet på vaskerommet også det forrige stedet jeg bodde. Det var helt tydelig gulv på vaskerommet under visning. Nå er de hvite flisene borte, på grunn av et tykt, mykt og svært ujevnt belegg av forskjellige materialer. Jeg tør ikke sende ungene inn der mer, jeg er redd de skal forsvinne. Samtidig kan det virke som det er et slags hull i klesskapene. Klær som blir lagt inn der, blir etter en stund bare borte. Akkurat dette er en feil som koster en del penger i løpet av et år.
3)      Enden av spisebordet. Dette er riktignok en del av interiøret, men siden feilen også omfatter enden av kjøkkenbenken, mener jeg det hører hjemme i denne lista. Området i boligen hvor enden av bord og benk er plassert, tilhører åpenbart et slags landfast, internasjonalt farvann, som ikke er omfattet av samme jurisdiksjon som resten av leiligheten. Her havner viktig og uviktig post, øreplugger, ladere, litt ødelagte solbriller, hårstrikker, fyrstikker, lommebøker, lekseplaner, og handlekuponger som har gått ut på dato. Samtidig opphører ansvaret hver av beboerne tidligere har hatt for disse gjenstandene. Det hele framstår som en slags vrengt dameveske. Innhold som spres ut over bordet, skyves tilbake på enden når vi skal spise. Og poenget her er altså at det ikke gikk fram av verken prospekt eller kommunale papirer at denne delen av leiligheten ikke er en del av samme territorialfarvann som resten. Sånt bør opplyses om.

Jeg liker meg best ute, jeg.

 

Blogglistenhits

2 tanker om “Følgefeil”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s