Flaut er verre enn vondt

 Noe av det morsomste jeg vet, er å se på folk. Sommer i byen, sitte på uteservering, se på alt og alle som rører seg. Det aller morsomste er å se på folk som snubler. Du har hele skalaen, fra småsnubling med varierende grad av elegant innhenting, til full faceplant. Da ser jeg på med skrekkblandet fryd; hvordan gikk det egentlig? Ble hun skadet, eller var det mest flaut? Og så; åååh, jeg skulle ønske jeg hadde rukket å filme…

 

En episode denne uka var akkurat sånn. En godt voksen dame kom ut fra Sats, nytrent og tydelig fornøyd med seg sjøl (de to tingene henger jo ofte sammen). Plassen foran treningssenteret er stor og åpen, med en bred trapp full av folk som spiser is og nyter solen. Det er en uteservering i det ene hjørnet, det står en rekke biler med folk som venter på togpassasjerer, og på den andre siden er det en anleggsplass full av flittige arbeidere. Rikelig med publikum, altså, og du vet jo noenlunde hva som kommer nå:

I det øverste trappetrinnet gjør damen noe rart med den ene foten. Hun mister balansen, fekter vilt med armene for å prøve å hente seg inn, men det er et håpløst prosjekt. Resultat: Full kroppskontakt med bakken. Det er et sånt fall man ser på film; hun snubler ikke bare litt, hun kan ikke redde seg inn med et festlig lite hopp, og ender med en maksimalt underholdende braklanding sett fra tilskuerperspektiv. Kledd i sjokkrosa treningsklær er det lett å få øye på henne.

Det er helt umulig å late som ingenting. Men damen har tydeligvis bestemt seg for at dette er dagen for det umulige. Hun reiser seg opp, uten å børste av seg eller vurdere skadene, selv om hun landet hardt på det ene kneet. Hun spaserer rolig og uanfektet videre, uten å snu seg.

Noen applauderer. En dame i en av de ventende bilene ser ut som hun filmer med mobilen.

Jeg skjønte nokså tidlig i fallet at det kom til å ende med tryning, og på vei ned rakk jeg å vurdere hvordan jeg skulle redde situasjonen. Jeg vurderte å bukke i alle retninger før jeg gikk videre, men lysten til å forsvinne i et hull i jorden trumfet dessverre selvironien. Det irriterer meg litt. Vondt i kneet har jeg også.

Noe av det morsomste jeg vet, er å se på folk. Hva kan jeg si? Karma is a bitch.

kne

Bananskall: By Max Ronnersjö – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19133279

Blogglistenhits

5 tanker på “Flaut er verre enn vondt”

  1. Æ flire!!! …men ikkje skadefro! Ser det bare så godt for mæ, hele scenen – syns du takla det fint æ, alternativet var jo å bli liggende flatt ut og vente til noen ringte ambulanse 😉 Ha en strålende helg…. og god bedring til kneet!!! Marita S.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s