Utvid julegavelista!

«Folk gir bort søppel i julegave: – I år har vi fått inn gaver med tomme sjampoflasker, kondomer og ledninger som folk ønsker å gi til barn, sier lederen i frivillig organisasjon.»

Sitatet er sakset fra Rogalands Avis/ Dagsavisen, og handler om givergleden i verdens rikeste land. Frivillige organisasjoner som samler inn og distribuerer juleglede i kroker som er mørkere enn hjemme, må pakke opp alt som kommer inn, for at ikke barn skal få sokker med hull, brukte skjøteledninger, makrell i tomat og stygge lapper.

Selv om de som er intervjuet understreker at de også får mye fint, er det absurd lesing. I stedet for å bare la være å gi noe, er det folk som pakker inn søppel, hiver på en slem lapp, og tar seg bryet med å levere det – for at noen som har lite, skal pakke det opp på julaften.

Jeg blir så sint av dette at jeg kunne produsert nok strøm til en snørik kommune gjennom hele vinteren.

Årets desember-oppfordring fra oss, og første luke i Seks og samlivs ikke nødvendigvis helt fullstendige julekalender, er som følger:

Utvid julegavelista. Før opp noen du vet om, som vil bli ekstra glad for en julegave, eller gi til en av organisasjonene som distribuerer juleglede i kroker som er mørkere enn hjemme. Kjøp eller lag noe du kunne tenkt deg å ha sjøl, eller kunne hatt veldig lyst å gi til dine egne barn. Da er det en ordentlig gave, som det er hyggelig å gi vekk. Da er sjansen stor for at den som pakker opp, blir ordentlig glad. Og da begynner vi å nærme oss litt av poenget med julegaver?

Facebook-venn Susanne svarte med å la noen av lukene i årets pakkekalender være å ta med husets yngste på handletur, for å handle noe ordentlig fint å gi videre til nettopp de frivillige organisasjonene. Vi fyller en handlekurv for noen som ikke alltid kan fylle den til randen sjøl. Sjøl fikk jeg ei hjemmestrikket julekule i postkassa av ei venninne, i mitt private annus horribilis. Det er fortsatt min aller kjæreste julepynt, jeg trenger bare å henge opp den, så er jeg glad.

Hva er ditt beste tips til julegleding?

 

 
Blogglistenhits

2 tanker om “Utvid julegavelista!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s